Hälsa på jobbet

Hur kan man stimulera rörelse i en stillasittande vardag? Vad har företaget och chefer för ansvar och hur kan man uppmuntra medarbetare till ökad aktivitet?

Den långa trappan har ersatts med rulltrappa, vi får maten levererad till dörren. Allt effektiviseras och vi behöver nästan inte lämna datorskärmen. I de flesta avseenden är detta fantastiskt men vi rör på oss allt mindre och vår hälsa blir lidande. 

I denna föreläsning går Magnus Hellman Driessen igenom nycklarna till bättre hälsa. Han ger dig och ditt företag konkreta förslag och nya idéer. Forskningen är tydlig; fysisk aktivitet minskar risken avsevärt för allvarliga sjukdomar och välmående människor presterar helt enkelt bättre. Nu kör vi igång och Magnus hjälper oss på vägen!

Magnus Hellman Driessen är fystränare med expertis inom kost. Han är ansvarig fystränare för både IF Elfsborg och Borås Basket och har en gedigen akademisk utbildning inom kostvetenskap och idrottsmedicin.
 

Reflektionsfrågor

  • Hur kan ni ta mer medvetna och hälsosammare val när det gäller ”fredagsfika” eller liknande?
  • Ge konkreta förslag hur du/ni kan involvera fysisk aktivitet på arbetet?
  • Medarbetare: hur vill du uppmuntras till mer rörelse? Vad skulle maximera chansen för dig att lyckas?
  • Chefer: hur jobbar ni idag? Vad kan ni förbättra? Ge konkreta svar och var realistisk.
  • Diskutera ovan frågor tillsammans om ni sitter i grupp. Utav alla förslag och åtgärder ni diskuterat, vad kan ni börja med redan nu?

Taggar

Ergonomi
Motion och rörelse
Rörlighet