Blodsockerskolan

Vill du få goda råd för att undvika ohälsa senare i livet? Vill du veta hur du kan hålla blodsockret i schack för att må bättre? Då är Fredrik Paulúns blodsockerskola något för dig!

Upplägg

Kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om blodsocker och hur du med aktiva livsstilsval kan påverka ditt blodsocker. Kursen består av tre delar uppdelade i olika moment där du får ta del av både film och text. Efter avslutad kurs kan du välja att göra ett prov för att hämta ut ditt kursbetyg. 

Del 1: Blodsocker

I detta kapitel går vi igenom vad blodsocker är och varför höga blodsockervärden är skadligt. Vi tittar på effekterna av insulin, värdet av fysisk aktivitet och hur man håller överflödigt kroppsfett borta.

Del 2: Matens betydelse 

I detta kapitel går vi igenom vilka livsmedel som aktivt påverkar blodsockret. Vilken roll mängden kolhydrater och tajming har. Hur socker och sötningsmedel samt tillagning påverkar.

Del 3: Så gör du i praktiken

I detta kapitel går vi igenom praktiska tillämpningar och hur du praktiserar dessa i vardagen. I slutet av kursen kan du genomföra ett prov på innehållet och därefter få ett kursintyg. För att få intyget behöver du få godkänt godkänt på provet.

Vill du veta mer? Kontakta oss så bokar vi in ett möte tillsammans.

Offertförfrågan