2022-05-18

Nu har vi lanserat nudging-kitet

Vi människor vet ofta vad vi behöver göra för att må bra, men ändå gör vi inte alltid som vi borde eller önskar. Ibland behöver vi hjälp på traven, en hälsosam påminnelse eller en knuff i rätt riktning. Health Competence vill vara den som knuffar er i rätt riktning och har därför i samarbete med neuropsykologen Gabriella Svanberg utvecklat nudging-kitet!

Artikel.JPGVad är Health Competence’s nudging-kit? 

Nudge betyder knuff och det är just det vårt nudging-kit handlar om: att knuffa fram ett hälsobeteende. Med hjälp av kitet blir det lite roligare och lite enklare att göra hälsosamma val på arbetet. Varje gång ni gör en hälsosam gärning får ni lägga i en filtboll i ett rör och när ni nått till det markerade målet väntar valfri belöning som teamet själva bestämmer.  

När ni beställer nudging-kitet får ni tillgång till 1020 filtbollar, ett plexirör med markerade linjer, en filtkorg, fyra plexihållare och sju olika hälsonudges. 

IMG_8485.JPG

Vad är en hälsonudge? 

En hälsonudge är en utmaning som ni behöver trycka lite extra på i er verksamhet. Kanske behöver ni hjälp med att ta fler rörelsepauser från kontoret? Kanske är ni mitt i en stressande arbetsperiod och behöver hjälp med andningsövningar? Vi anpassar utmaningarna efter vad ni behöver nudga lite extra. Utmaningarna är framtagna för att kunna utföras på arbetstid utan att vara tidskrävande eller uppoffrande. Det är små utmaningar som levererar stora hälsovinster. Våra nudges kan handla om att ta trappan före hissen, ta en rörelsepaus varje timme eller att andas medvetet. 

Artikel.JPG

Vem passar nudging-kitet?  

Nudging-kitet passar alla verksamheter, stora som små. Kanske rör ni på er mycket redan och behöver hjälp med att välja hälsosamma luncher? Kanske är ni alldeles för stillasittande under arbetsdagarna och behöver hjälp med rörelseövningar? Vad ni än behöver hjälp med anpassar vi nudging-kitet efter er. Ni kan själva komma med tips på det ni behöver hjälp med eller så beställer ni vårt färdiga kit direkt. Syftet är inte att tävla eller att jämföra er med varandra. Syftet är att göra utmaningarna tillsammans med mål att främja individens hälsa. 

Läs mer om nudging-kitets innehåll och beställ det här på Sveriges hälsoportal!