Health Competence

Nudging-kit

Hälsoknuffa medarbetarna i rätt riktning med företagets nudging-kit. I start-paketet ingår allt ni behöver! Skyltar, mätbart rör, korg, filtkulor och 6 st hälsonudges.
Från 5 500 SEK exkl. moms

Nudging-kit

Finns det ett botemedel för kollegornas stillasittande? Hur får man medarbetarna att välja trappan istället för hissen? Beställ vårt nudging-kit och gör vardagsmotionen till en lek!

Vad är nudging?

Nudging är en mental knuff i en riktning som gör att en individ väljer ett alternativ framför ett annat. Vi människor vet oftast vad som är både bäst och rätt att göra, men vi tar inte alltid de mest rationella besluten. Många av våra beslut baseras på gamla vanor och tidigare erfarenheter. Detta gör att vi tenderar falla för frestelser, skjuter upp saker eller följer efter andra i vår omgivning.

Vi fattar tusentals beslut varje dag. Det är omöjligt att alla dessa beslut ska vara aktiva och korrekta - många sker helt omedvetet! Alla har såklart förmåga att vara rationella och logiska, men ibland händer det att reptilhjärnan kickar in och vi gör vissa handlingar automatiskt. Med detta nudging-kit kan vi på ett kul sätt knuffa oss själva till att göra val som är lite bättre för vår kropp och hälsa.

Se trailern

00:47

Så fungerar det

Nudging-kitet är till för att göra det lite roligare och lite enklare att göra hälsosamma val på jobbet. I kitet ingår allt ni behöver för att utmana varandra på arbetsplatsen att till exempel ta trappan en extra gång, ta fler rörelsepauser eller gå fler steg. Välj själva vilken utmaning ni vill ha, hur länge den ska pågå och vad ert mål är.

Detta ingår

1 st plexiglasrör med markerade mått

Du får ett plexiglasrör (H 80cm x D 12cm) som är märkt med olika mått för att ni enkelt ska kunna se när ni nått ert mål.

1020 st filtkulor

I kitet ingår 1020 filtkulor i olika gröna nyanser som används som poäng. För varje avklarad utmaning flyttas en filtkula över till plexiglasröret.

1 st filtkorg

Ni får en filtkorg (40cm x 40cm x 40cm) som ni kan förvara filtkulorna i.

6 st roliga hälsonudges

I start-paketet ingår 6 underhållande hälsonudges som passar alla kontorsarbetsplatser. Till varje hälsonudge ingår 1 blad med instruktioner samt 2 blad med olika nudging-skyltar. Placera ut dessa på en plats där ni tror de kan göra mest nytta.

  1. Trappan istället för hissen
  2. Klara, färdiga, stå!
  3. Bli lunchpigg
  4. Medveten andning
  5. 10 000 steg om dagen
  6. Dagliga styrkepasset

Vill ni specialbeställa nudgingskyltar och anpassa hälsonudges som passar just er arbetsplats? Kontakta oss, vi anpassar efter beställning!

4 st skylthållare i hårdplast

I start-paketet ingår fyra skylthållare, varav 2 st med självhäftande tejp samt 2 st ställbara.