Vad ska man äta och varför? (Del 2)

Få ämnen drar till sig så stort intresse som vad vi äter. Bättre hälsa eller viktnedgång genom nya dieter och bantningskurer utlovas så gott som dagligen på löpsedlar och sociala medier.

I de här föreläsningarna reder Jessica och Maria ut vad som är nyttigt, vad som är onödigt och vad som till och med kan vara farligt – och förklarar varför. De undviker pekpinnar utan fokuserar istället på att lyfta fram det som verkligen ger positiva effekter på hälsan och gör det så enkelt som möjligt att leva hälsosammare.

Deltagarna får vetenskapliga och välgrundade svar på de vanligaste frågorna om kost och hur man med små förändringar kan uppnå stora hälsoförbättringar. Föreläsningen är upplagd i form av frågor och svar som de alternerar mellan sig.

Jessica Norrbom och Maria Ahlsén är doktorer inom fysiologi och etablerade forskare. De har bred kunskap inom hälsa och kost och har dessutom släppt flertalet böcker inom ämnet, tillsammans driver de även en podd ”Frisk utan flum”. 

Reflektionsfrågor

  • Bör man dricka mindre kaffe?
  • Är det farligt att dricka energidryck?
  • Får man cancer av sötningsmedel?
  • Blir man tjock och inflammerad av att äta gluten?
  • Blir barn hyperaktiva av socker?
  • Bör man fasta regelbundet så att organen får vila?
  • Vilken är den bästa antiinflammatoriska maten?
  • Är kroppen försurad och bör man äta basisk mat?
  • Blir man snabbare av rödbetsjuice?
  • Borde man byta ut allt matfett mot kokosolja?
  • Hjälper C-vitamin mot förkylning?
  • Hur ofta bör jag genomgå en detox?

Taggar

Nutrition
Kost & Prestation