Nyheter & artiklar

 • Så njuter du lagom

  Karin Weman

  Lär dig att njuta lagom under semestern. I denna artikel skriver Karin Weman om hur du får till en hälsobalans utan pekpinnar.

  Läs mer
 • 7 tips för att komma ner i varv på semestern

  Gabriella Svanberg

  Sommaren närmar sig och det är för många tid för återhämtning. Under maj och juni har de flesta mycket att stå i och det är lätt att vara helt slutkörd när semestern väl börjar.

  Läs mer
 • Gruppaktiviteter för hälsan och nätverket

  Tennis, paddling, uteträning, promenader och pingis – det är bara några av de många hälsofrämjande gruppaktiviteter som BBN kan ta del av genom sitt hälsoarbete tillsammans med Health Competence.

  Läs mer
 • Återhämtning på arbetsplatsen – kostnadsfritt livewebinar

  Gabriella Svanberg

  I slutet av april lanserade vi för första gången ett livewebinar. Health Competence bjöd in hälsoexperten Gabriella Ringvall för att prata om den hybrida arbetsplatsen. Det blev en lyckad lansering och nu fortsätter vi med månadens livewebinar.

  Läs mer
 • Nu har vi lanserat nudging-kitet

  Vi människor vet ofta vad vi behöver göra för att må bra, men ändå gör vi inte alltid som vi borde eller önskar. Ibland behöver vi hjälp på traven, en hälsosam påminnelse eller en knuff i rätt riktning. Health Competence vill vara den som knuffar er i rätt riktning och har därför i samarbete med neuropsykologen Gabriella Svanberg utvecklat nudging-kitet!

  Läs mer
 • Så utvecklar du en hälsofrämjande arbetsplats

  Pratar ni hälsa på arbetet diskuterar ni säkert ofta både kost och träning. Men hälsa innefattar så mycket mer än det och handlar i grund och botten om att må bra. Vilka faktorer är det egentligen som gör att du mår bra på din arbetsplats? Hur kan du som ledare skapa en hälsofrämjande arbetsplats?

  Läs mer